4 manieren om uw loopband minder ellendig te laten lopen

Voor veel hardlopers kan de winter een welkome afwisseling zijn van de drukte van de warmere maanden van het jaar. Het is gezond om wat tijd voor jezelf te nemen, vooral als je wekenlang zwaar hebt getraind voor een grote wedstrijd. Maar koude temperaturen en slecht weer kunnen ook gewoon een excuus worden om je toewijding aan een hardlooproutine te laten varen. Je hoeft het echter niet te laten. Er bestaan tenslotte loopbanden.
Hoewel de “dreadmill” vaak een slechte reputatie krijgt omdat hij saai is, zijn we hier om je te vertellen dat stationair hardlopen niet ellendig hoeft te zijn. Je moet gewoon weten hoe je er het beste van kunt maken. Gelukkig voor ons is Peloton-loopcoach Hannah Frankson hier om haar beste tips te delen om indoorruns allesbehalve flauw te laten aanvoelen.

Zet een motiverende afspeellijst op
Het is niet alleen een mythe dat muziek motiverend is – er is zelfs wetenschap om het te ondersteunen. In een onderzoek naar de effecten van muziek op atletische prestaties ontdekten onderzoekers dat “muziek prestaties op hoog niveau kan vergemakkelijken”. Terwijl de studie zich concentreerde op de brede sprong, zegt Frankson dat muziek de hardloopervaring verbetert, of het nu op een loopband is of niet.

“Heb een vooraf voorbereide afspeellijst met je favoriete nummers; verken verschillende tempo’s, verschillende genres en verschillende decennia om jezelf scherp te houden’, zegt Frankson.

Een afspeellijstaanbeveling nodig? De afspeellijst “Treadmill Strut” van Allie Bennett is viraal gegaan dankzij de geniale training van TikToker. Begin met het vinden van je tempo en voeg dan 0,1 mph toe elke keer dat het nummer verandert. In elke loopband die ze op TikTok post, spoort ze volgers aan om niet naar haar afspeellijsten in willekeurige volgorde te luisteren, omdat ze zorgvuldig zijn samengesteld om het toenemende tempo van de training te begeleiden.

Speel met intervallengtes
Zelfs als je traint voor een halve marathon of marathon, hoef je niet altijd kilometers lang non-stop te rennen. “In plaats van lange tijd op een vlakke snelheid te rennen, kun je je runs opsplitsen in intervallen”, zegt Frankson. “Misschien vijf intervallen van drie minuten, met een pauze van een minuut tussendoor, of drie intervallen van vijf minuten met een herstel van twee minuten tussen elk.” Het punt is dat de mogelijkheden eindeloos zijn – en je zult je veel minder snel vervelen als je het tempo steeds opvoert.

Heb een duidelijk doel
Als je op de loopband springt, doe dat dan niet doelloos. Houd een afstand of tempo in gedachten. “Bedenk waar hardlopen op de loopband past in uw algemene doelen”, zegt Frankson. Misschien wil je aan je bilspieren werken, dus verhoog je de helling. Of misschien wil je jezelf uitdagen om te zien hoe lang je een tempo van 8 minuten kunt volhouden. Laat de machine voor u werken.

Ren samen met andere mensen
Fitness-tracking-app Strava meldde onlangs dat hardlopers die groepsactiviteiten registreerden afgelopen januari 78 procent meer actieve tijd aflegden dan degenen die alleen solo liepen. Samen met anderen sporten kan een enorme motivator zijn.

Zelfs als je vanuit het comfort van je eigen huis rent, zitten moderne loopbanden, zoals de Peloton Tread Ultimate ($ 3.420) en NordicTrack Commercial 2450 ($ 2.599), boordevol inhoud om het gevoel te geven dat je niet alleen rent . “De Peloton-app heeft duizenden on-demand lessen waarmee je met andere leden kunt communiceren en naast een wereldwijde gemeenschap kunt lopen terwijl je een instructeur op het scherm volgt”, zegt Frankson.

En als je geen eigen loopband hebt, kun je naast je bestie naar de sportschool gaan. Een van de beste onderdelen van de machine is dat je niet eens hetzelfde tempo hoeft te halen om bij elkaar te blijven.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *