Hoe u thuis kunt beginnen met sporten

Het creëren van een effectieve thuisgymnastiek vereist eigenlijk niet veel meer dan een paar kleine apparaten en de juiste houding. In feite kun je gewone huishoudelijke artikelen vervangen door gespecialiseerde gewichten en een vergelijkbare trainingsprikkel krijgen, dus er zijn maar weinig excuses als het erom gaat om in het comfort van je eigen huis te kunnen trainen.

Gemotiveerd raken
Vandaag bespreken we hoe je gemotiveerd kunt raken in een thuisomgeving, welke apparatuur (indien aanwezig) je echt nodig hebt en welke oefeningen je kunt gebruiken om een effectieve thuistraining te creëren.

Onderwijs -> Motivatie
Motivatie kan voor veel mensen vluchtig zijn, vooral als het gaat om motivatie met betrekking tot uw fitnessdoelen. Het is maar al te gemakkelijk om te zeggen “Ik ga morgen naar de sportschool” of “Ik begin met een dieet” en het nooit echt vol te houden.

Dit gebrek aan follow-up kan het gevolg zijn van veel dingen, maar de beste manier om deze stop-and-start, jojo-benadering van fitness te voorkomen, is via onderwijs.

Als je eenmaal de beste methoden kent om het gewenste resultaat te krijgen, kun je die informatie consequent toepassen tot het punt waarop het in wezen een nieuwe gewoonte wordt.

De gewoonte(s) creëren
Zodra je brein een proces begint te behandelen dat vroeger bewust denken als een gewoonte vereiste, zet je dat proces in feite op de automatische piloot en kun je er naar believen gebruik van maken.

Dus als je thuis probeert te trainen, kun je het beste leren welke processen je consequent kunt toepassen om je te helpen je trainingen vol te houden.

Gelukkig zijn de meeste van deze processen vrij eenvoudig en fungeren ze als sterke ankers voor gezond gedrag, zoals thuis sporten.

AfzonderlijkHoe begin je thuis met sporten 2
Een van de grootste voordelen van thuis trainen, is het vermijden van woon-werkverkeer dat zou worden meegerekend om naar de sportschool te gaan, aangezien lange woon-werkverkeer naar drukke sportscholen een griezelige neiging hebben om de wilskracht van mensen te verminderen.

U wilt echter uw “sportruimte” indien mogelijk in een apart deel van uw woonruimte hebben.

Psychologisch gezien is het beter om fysieke gebieden voor verschillende dingen aan te wijzen, omdat deze gebieden na verloop van tijd als gedragsankers kunnen werken. Je went eraan om op een bepaalde plek te trainen, dan beginnen je hersenen die neurale associatie te maken dat ‘deze kamer training betekent’.

Na verloop van tijd kan gewoon in die kamer zijn een training stimuleren. Aan de andere kant zou trainen in dezelfde kamer waarin je van plan bent te slapen een gemengde boodschap afgeven en op de lange termijn waarschijnlijk niet bevorderlijk zijn voor goede trainingen of een goede nachtrust.

Associëren
Er zijn twee relatief eenvoudige acties die u dagelijks kunt ondernemen om uw motivatie en therapietrouw te verbeteren. De ene neemt de vorm aan van een implementatie-intentie, die ongeveer werkt als een “als/dan”-verklaring en waarvan is aangetoond dat het de uitvoering van geplande taken verbetert.

Deze implementatie-intentie is eenvoudig: “als ik de avond ervoor mijn gymkleding buiten leg, dan draag ik ze morgen tijdens een training.”

Gelukkig bestaat het woon-werkverkeer naar je eigen thuisgymnastiek praktisch niet, dus na verloop van tijd zal de simpele handeling van het uitdoen van je gymkleding en het vervolgens aantrekken ervan een training op gang brengen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *